Kobo Glo review - Kobo ereaderstyle=”display:inline-block;width:468px;height:60px”
data-ad-client=”ca-pub-1216422143693289″
data-ad-slot=”4050999858″>

Er gaat niets boven een goed underdog verhaal. Afgezien van het vorig jaar mislukte Vox tablet, heeft Kobo toch wat quality-apparaten gemaakt, maar is er nog steeds niet in geslaagd om een enorme deuk in de e-reader markt  te slaan- een markt gedomineerd door Amazon en Barnes & Noble. In het geval van de Glo front-lit e-reader, zou Kobo gewoon worden belemmerd door ongelukkige timing. Hoewel het bedrijf erin geslaagd om een laatste hand in de markt te krijgen  met de Kobo Touch, de Glo volgt op de hielen van soortgelijke zoals de Nook Simple Touch met GlowLight en de Amazon Kindle Paperwhite. Maar, kan de Kobo Glo de gebruikers van de Kindle en Nook eigenaars overtuigen om een Kobo Glo te kopen, u leest het hier.

-Kobo-Glo-eReader

 

Hoe meer dingen veranderen , hoe meer ze hetzelfde blijven – of , voor zover e-readers gaan , hoe meer dingen veranderen , hoe meer ze op elkaar beginnen te lijken. Als standalone lezers doorgaan op de weg naar knoploze, touchscreen-apparaten , het wordt steeds moeilijker om de concurrentie te onderscheiden . Natuurlijk , Kobo heeft niet veel radicale wijzigingen aan het ontwerp veranderd sinds de dagen van de Touch , maar het heeft wel wat veranderd aan de voorkant van de e-reader , het verwijderen van de home-knop aan de onderkant bezel , en die te vervangen door het logo. Die veranderingen zijn voldoende om het apparaat een concurrent te maken voor de onlangs uitgebrachte Kindle Paperwhite.

Bij nader inspectie, zijn er echter enkele belangrijke veranderingen. Om te beginnen is er het feit dat Kobo erin is geslaagd om een iets kortere en dunnere e-reader te maken dan de Kobo Touch. Om te vergelijken met de Paperwhite  is de Kobo Glo iets kleiner dan de amazon maar wel iets dikker. Nog indrukwekkender is het feit dat Kobo erin is geslaagd om het gewicht van de e-reader laag te houden, het is hetzelfde gewicht als de Touch – niet slecht in vergelijking met de zwaardere Paperwhite en Simple Touch met GlowLight. Wanneer je een apparaat voor langere tijd moet vasthouden telt elk grammetje.

Alle van de fysieke knoppen zitten nu op de bovenkant van het apparaat. Er is aan en uit schakelaar van het apparaat om hem uit de slaapstand te halen. net daarnaast zit een kleine rechthoekige knop voor het nachtlampje. Kobo heeft dus tegen de trend  in een fysieke knop aangebracht om de lamp aan en uit te doen. Het is moeilijk te zeggen welke methode beter is. Uiteindelijk komt het neer op persoonlijke voorkeur – we kunnen niet zeggen dat we een voorkeur geven aan de ene of de andere manier. Wij zouden veel liever de fysieke pagina omsla knoppen van de Simple Touch-apparaten zien, maar Kobo verliet die  richting een paar generaties geleden. En terwijl u een fysieke knop gebruiken om het licht aan en uit te doen, het dim proces gebeurt nog volledig op het touchscreen. dan zit er vlakbij ook nog een klein lampje dat groen knippert als het apparaat opstart.

Aan de linkerkant van het apparaat zit een microSD-slot, waarmee u de ingebouwde 2 GB opslagruimte van het apparaat kunt uitbreiden tot een maximum van 32GB. Dergelijke zorgen zijn misschien wat geminderd in deze tijd van bijna-alomtegenwoordige cloud storage (Kobo Everywhere, in dit geval), maar het is altijd een welkome bijkomstigheid. Op de onderkant is er is een micro-USB-poort aanwezig. De achterkant heeft natuurlijk een diamant patroon – het zou geen een Kobo-apparaat zijn zonder dat. Het is al wel wat afgezwakt maar komt overeen  de andere nieuwe apparaten van Kobo. (Het biedt niet veel meer tractie om wegglijden te voorkomen.) Interessant is dat de achterplaat loslaat, mocht het nodig zijn  hebt om van batterijen te wisselen of gewoon om een blik te werpen op de interne keuken. het is wel wat wrikken om hem los te krijgen.

Kobo Glo blue back-580-90

De gehele lezer is bekleed met een soort van soft-touch materiaal wat u kunt verwachten op alle e-readers. Kobo verkoopt het apparaat in zwart, grijs, maar ook lichter kleueren als roze en blauw. We zijn erg blij met de klassiek zwarte kleur, maar de verschillende keuzes moeten meerdere aanspreken. Over het geheel genomen is er niet veel opwinding over de hardware-ontwerp gaat. Als zodanig, de meeste van de moeite die we hadden over de Paperwhite’s vormfactor carry over hier – geen van beide is zo mooi te houden als Barnes & Noble’s Nook producten. Echter, Kobo krijgt punten voor het laag houden van het gewicht.

Display

Wanneer de Nook Simple Touch met GlowLight de verkoop in ging eerder dit jaar, waren we behoorlijk onder de indruk. De e-reader toonde beloftes voor front-lit E Ink displays op een manier die we nog niet gezien. Toen de Kindle Paperwhite  een paar maanden later werd gelanceerd, leek Barnes & Noble’s eigen technologie al gedateerd. Amazon’s eigen benadering voor verlichting, naar verluidt vier jaar aangewerkt, bood een veel witter en veel meer gelijkmatig verdeeld verlichting over het scherm. Dus, hoe doet de Kobo Glo het na de komst van de andere twee? Eerlijk gezegd, bij de eerste poging heeft het bedrijf de spijker op zn kop geslagen.

De Glo heeft zelfs meer gemeen met de Paperwhite op dat front, met grote lichtverdeling over het scherm , zonder enige ongelijke vlekken. Volgens Kobo is dat dankzij de “nano-printed fiber-optic film”  een technologie die erg vergelijkbaar klinkt klinkt met die van Amazon. Zelfs helemaal voluit gedraaid, is het moeilijk om precies te zeggen waar het licht vandaan komt ( als je het kantelt en maar hard genoeg zoekt , kun je de broncode zien onder de onderste bezel ). Alles bij elkaar, is dat een grote verbetering ten opzichte van het gemakkelijk gedetecteerd licht van de Nook’s. En net als de Kindle , is er geenvan de blauwige waas aanwezig op de Simple Touch met GlowLight. Als we echt gaan mierenneuken, is er een iets gelige tint waarneembaar, die je kunt zien als je de lezer tegen de Paperwhite aan houdt. Over het geheel genomen, ziet de pagina er veel witter dan standaard e – inkt met het licht op volle toeren.

kobo glo 1

Zo mooi als de hoofdlamp is zit er ook een nadeel aan de implementatie op de Kobo – tekst contrast lijdt er merkbaar van. Bij het lezen met het licht uit is er niet veel verschil tussen de Paperwhite en Glo – draai het licht helemaal naar boven en het wordt veel meer uitgesproken. Hoewel de tekst contrast enigszins aangetast voelt, het bedrijf heeft echter wat functies geïnstalleerd die u in staat stelt om de scherpte en het gewicht van de tekst aan te passen. Maak het te Vet dan is het te veel, en de kwaliteit van de tekst degradeert, zeker in vergelijking met de standaardinstelling van de Paperwhite ‘s . We merkten een paar voorbeelden van tekst ghosting , maar al met al , niet al te slecht. Standaard krijg je ook een volledige refresh elke zes pagina’s . Interessant genoeg is er ook een optie voor het wijzigen van de frequentie , hoewel we niet kunnen voorstellen dat iemand hun Kobo vaker wil refreshen.

software

Degene die upgrade van de Kobo Touch naar de Kobo Glo zal de interface van de Glo ‘s bekend voorkomrn. Het middelpunt van de homepage is een verzameling met covers van uw recente gelezen eBooks. Net boven bevinden zich de lezen en ontdekken knoppen, die laat je schakelen tussen het lees gedeelte en de aanbevelingen. Er is geen bijzondere reden waarom die functie niet kon worden verbannen naar de winkel , maar Kobo wil het zo duidelijk en zo eenvoudig mogelijk maken voor u om wat geld te besteden aan Dean Koontz boeken. Langs de bovenkant van het startscherm bevinden zich iconen voor Home, levensduur van de batterij en een instellingen drop-down waar de datum en tijd , een WiFI checkbox een nauwkeuriger batterijduur en zoeken en melding toont van de laatste keer dat u uw content gesynchroniseerd heeft naar de cloud. Daar onder zijn links naar uw bibliotheek , de winkel en de Reading Life sociale netwerk van Kobo te vinden. Langs de onderkant is een link naar uw lezen ” Wish List ” (die je tijdens het winkelen kunt vullen ).

De Bibliotheek zal u verfijning opties geven , zodat u Boeken, kranten / tijdschriften, boeken previews en planken kunt bekijken, die je kunt bouwen van lokaal opgeslagen content. Bibliotheek secties zijn eenvoudig georganiseerd, het wordt vermeld met een kleine omslag afbeelding , naam , auteur , het percentage dat je leest en bestandsformaat. Aan de rechterkant laat een knop u het boek open (je kunt dit ook doen door simpelweg op het boek te klikken natuurlijk ), bekijk hier meer informatie over de titel , verwijder het van de plank of vind soortgelijke boeken.

Reading Life is Kobo poging om het lezen meer sociale en leuk te maken – als je naar buiten  gaat en uw eigen e-reader koopt, echter gaan we ervan uit dat je al op zijn minst enigszins van overtuigd bent dat het het lezen is vermakelijkt. Deze functie , die ook aanwezig is op de Touch, laat u weten hoe lang u al leest, hoeveel pagina’s je hebt gelezen, en het aantal boeken die je hebt voltooid en het percentage van uw bibliotheek die u al heeftgelezen. De dienst laat u grappige trophies zien voor uw activiteit , sommige waarvan geen enkele inspanning zijn vereist ( denk aan als u al een Kobo e-reader koopt) . Er is ook een Facebook- award die je kan verdienen wanneer u uw Facebook- account weet te koppelen, als u het soort persoon bent die behoefte heeft om aan de wereld te laten zien wat je aan het lezen bent.

kobo-glo-67

Bij de Extras, bereikbaar via de instellingen,vindt u een aantal spelletjes ( schaken en sudoku ) en een schetsblok waarmee u het touchscreen kunt gebruiken om aantekeningen te maken en plaatjes te maken met je vinger. Aan de onderkant van de pagina is een link naar de webbrowser, de voortzetting van de trotse e-reader traditie om de functie volledig verbergen. Er is een reden natuurlijk,de huidige e – ink -technologie is gewoon niet gebouwd voor surfen op het web – de pagina ververst veel tijdens het scrollen, en de afbeeldingen zien er niet geweldig en in het geval van de Kobo, en is er geen pinch-to – zoom, dus bent u afhankelijk van de altijd aanwezige schuifknop aan de onderkant om dingen groter te maken. Dat gezegd hebbende, het is er als je het nodig hebt .

De leeservaring is ook vrij eenvoudig. Standaard wordt de pagina opgeslokt door tekst. Aan de bovenkant krijg je de titel van het boek te zien, en langs de onderkant is het hoofdstuknummer en je vooruitgang in de betreffende sectie te zien. Door in de rechterbovenhoek te drukken zal  een ezelsoor op de de pagina maken voor een bladwijzer. Tikken en vasthouden zal de tekst onderstrepen. Aan de onderkant vindt u opties voor het toevoegen van een notitie of highlight,  en de vertaal optie.

kobo-glo-e-reader-table-of-contents-macro

Klik op de onderkant van het scherm en er verschijnen twee werkbalken. Aan de bovenkant ziet u de home-knop, het percentage van de tekst die je hebt gelezen, levensduur van de batterij en een knop voor instellingen. Aan de onderkant zijn knoppen voor helderheid ( die alleen verschijnt als je het licht hebt aangezet ) , pagina vooruitgang (via een schuifknop ) , tekstformaat en extra functies. Klik op de knop Opmaak en je zult 10 lettertype stijlen en maten krijgen om uit te kiezen en verschillende opties voor lijn -en regelafstand marge vinde .

Conclusie

Weer heeft Kobo een kleine stevige e-reader geproduceerd. De Kobo Glo kreeg de functies die hebben geholpen om de laatste generatie Touch tot een mooi apparaat te maken, deze keer in combinatie met een front-lichttechnologie die misschien wel de beste is in zijn klasse. De UI is niet om over naar huis, Reading Life is niet helemaal het selling point waar het bedrijf op lijkt te hopen en hij is nog niet zo comfortabel om vast te houden als de Nook SimpleTouch met GlowLight. En dan is er nog het feit dat de e-reader op de markt kom na een aardige voorsprong door Amazon en Barnes & Noble, die beide iets goedkoper zijn minder (wel met advertenties, in het geval van de Kindle Paperwhite). Toch door het heldere en gelijkmatig verlichte display van de Kobo Glo die voor een geweldige leeservaring zorgt, waardoor het meer dan overwegen waard is.